11 de setembre. Fem la República Catalana

Informació extreta de l’article de Vilaweb: Guia de la manifestació de la Diada de l’Onze de Setembre del 2018: ‘Fem la República Catalana’

La Diada d’enguany, sota el lema ‘Fem República’, serà una onada gegant que unirà la plaça de les Glòries de Barcelona amb el Palau Reial. L’organització demana als manifestants que siguin al seu tram a les quatre de la tarda. A les 17.14 es demanarà silenci a tothom i un coet marcarà el tret de sortida de la ‘gran onada’ que començarà al tram 37 al carrer de Castillejo amb l’avinguda de la Diagonal. Els voluntaris de l’entitat, amb unes banderoles de color corall, marcaran el ritme de l’onada. Una volta així passat, l’ANC demana als manifestants que cridin i protestin per a reclamar el mandat de l’1-O.

Com inscriure’s
L’ANC ha obert com cada any una pàgina web —www.diada.assemblea.cat— perquè els manifestants es puguin inscriure a la mobilització. Com cada any, s’ha dividit la manifestació en trams, concretament trenta-set. A la web, es pot triar a quin es vol anar. A més, l’entitat ofereix un mapa amb dades sobre ocupació per a garantir que els manifestants es distribueixin de manera equitativa per tot el recorregut.

El recorregut
La manifestació a Barcelona començarà previsiblement a les 17.14, com ha estat habitual aquests darrers anys. El recorregut serà aproximadament del Palau Reial a Glòries, tot i que l’ANC avisa que podia haver-hi canvis a mesura que s’acosti la data. S’ha descartat fer la manifestació on són reclosos els presos polítics perquè, segons els organitzadors, les mobilitzacions per a reclamar-ne l’alliberament ‘seran continuades’.

Les samarretes
Les samarretes, fetes a Catalunya, seran de color corall, el de les brides de les urnes del primer d’octubre. I és que el referèndum –’el dia que vàrem guanyar’–, serà el fil argumental tant de la campanya d’estiu com de la Diada. A la samarreta, també hi apareix el perfil ‘’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya, el Pedraforca: ‘Som molt més amunt de quan vàrem començar i en el trajecte hi ha obstacles. I entre les fites aconseguides, en destaca una, el referèndum de l’1-O. Hem aconseguit exercir el dret d’autodeterminació i ara hem de fer cim’, deia Paluzie. Com cada any es poden comprar les samarretes als llocs habituals, l’ANC Girona i la Fundació Llibreria Les Voltes n’organitzen la venda a la Llibreria Les Voltes.

L’espot de manifestació
La mobilització també un vídeo oficial. ‘No permetis que ningú silenciï la teva veu. Aquest onze de setembre, reclama el mandat de l’1-O’, assegura l’entitat. Al vídeo s’intercalen imatges de les càrregues contra el referèndum amb imatges de la votació i de la vaga general del 3-O. ‘Perquè ens la vàrem jugar i vàrem guanyar. Ara fem la República catalana. Depèn de nosaltres que sigui realitat’, assegura una veu en off.