El Punt Avui. Les urnes per la llibertat arriben divendres a Girona

Mostra el treball creatiu i de denúncia d’una cinquantena d’artistes amb les protagonistes de l’1-0
Al llarg del mes s’han programat concerts i xerrades

Gemma Busquets – Girona / El Punt Avui / 4 de gener de 2019

L’exposició 55 urnes per la llibertat s’inaugura d’aquí a una setmana a la Fundació Fita, al segon pis de la Casa de Cultura. Recull la denúncia i la creativitat d’una cinquantena d’artistes catalans atorgant a les protagonistes del referèndum de l’1 d’octubre, objectes de plàstic xinès, un valor artístic alhora que simbòlic, amb tota la dimensió èpica d’aquella jornada històrica.

La mostra, una iniciativa del Comitè de Solidaritat Catalana de la Catalunya Nord, arriba a Girona després de veure’s a Perpinyà, Brussel·les i l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Els dos comissaris de la mostra, la historiadora i crítica d’art Fina Duran i el conservador assistent del Museu de Ceret, Esteve Sabench, participaran en la inauguració, així com part dels artistes i les institucions que hi donen suport: l’ANC, la Fundació Fita, l’Ajuntament de Girona, la Diputació i la Fundació Vila Casas.

L’ ANC ha programat activitats paral·leles al llarg del mes que es podrà veure la mostra. El dissabte 12 de gener a l’Auditori de La Mercè, a les 19 h, hi haurà el concert Nova Cançó 2.0, a càrrec dels Amics de la Coral Genciana. El pagament en forma de taquilla inversa anirà íntegrament a l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC). El dilluns 28 de gener, a l’Auditori Irla a les 19.30 h, s’ha programat un diàleg entre el periodista, activista social i exdiputat de la CUP David Fernàndez i el director de Vilaweb, el periodista Vicent Partal.

Pots llegir la notícia a El Punt Avui