El Punt Avui. Sumar al padró de la República

Campanya de l’ANC Girona per resoldre dubtes sobre el Consell de la República
Hi ha prop d’un centenar d’empadronats

G. Busquets – Girona / El Punt Avui / 7 de gener de 2019

Què és el Consell de la República ? Quins objectius persegueix? Què es necessita per formar-ne part? Voluntaris de l’ ANC Girona van instal·lar dissabte al matí una parada informativa a la Rambla de Girona per explicar i resoldre dubtes als passejants que s’hi atansaven, a més de facilitar l’empadronament a qui ho desitjava. Amb un total de 52.499 inscrits, el Consell de la República vol ser el primer pas de la institucionalització de la República Catalana i aspira a representar la ciutadania i, juntament amb la Generalitat, fer efectiva la república. Segons va dir la consellera Clara Ponsatí durant l’acte de fundació a Brussel·les, “ diem al món que els catalans ens comencem a organitzar al marge de la legalitat espanyola”. En aquest sentit ha començat obrint un registre de ciutadania, al qual qualsevol ciutadà pot apuntar-se a través de la web.

La campanya informativa de l’ANC Girona va començar el 28 de desembre passat al Puig de les Basses i va continuar el dissabte 29 a la plaça del Lleó de Girona. Una parada de l’ANC també hi era en el concert que es va celebrar divendres a Verges reclamant la llibertat de la consellera Dolors Bassa. El coordinador de l’ANC Girona, Tavi Casellas, va assenyalar que és una acció que volen continuar fent periòdicament i estendre-la, en el cas de Girona, fora de la zona del centre, arribant als barris, aprofitant per exemple mercats setmanals. En poc més de tres dies han aconseguit prop d’un centenar d’inscrits en el consell.

A banda d’informar, els voluntaris de l’ANC Girona també donen suport informàtic per fer el registre o per realitzar l’empadronament en el denominat cens de la República in situ. S’hi poden inscriure menors de 16 anys; només cal tenir habilitat un correu electrònic. Els menors no paguen els 10 euros que costa la inscripció. Casellas va afegir que en el cas de persones a l’atur o amb dificultats econòmiques, l’ANC assumeix el cost de la inscripció.

Pots llegir la notícia a El Punt Avui