Girona Groga

Aquest llibre de l’Albert Tudela (soci de l’ANC i fins fa poc membre del Secretariat de Girona per la Independència) recull més d’un centenar de fotos que mostren com s’ha acolorit la ciutat per reclamar la llibertat dels presos i el retorn dels exiliats.

L’Albert especifica que els guanys del llibre –el preu és de 18 euros– aniran destinats a les caixes de solidaritat dels familiars dels presos i exiliats polítics, i a l’associació Prou Repressió Política. Es pot comprar a la llibreria Les Voltes de Girona i a les paradetes dels dilluns a la plaça del Vi, on centenars de persones es concentren setmanalment per reclamar la llibertat dels Jordis i dels polítics catalans i el retorn dels exiliats, i per donar suport a tots els represaliats.

En les 120 pàgines del llibre hi ha fotos de dotze mesos: des de l’octubre de l’any passat fins a l’octubre d’enguany. Lamentablement, tot va començar el capvespre del 16 d’octubre del 2017 amb l’empresonament dels Jordis, arran de les protestes del 20 de setembre davant de la conselleria d’Economia. Tudela rememora com el repic reivindicatiu de les cassolades “va despertar els mals auguris i la repressió que vindria” i, alhora, es va formar “una impressionant i espontània manifestació silenciosa”.

Ara que s’acosten les festes nadalenques és un bon moment per comprar i regalar aquest llibre i col·laborar així a donar suport a tots els presos polítics, als exiliats i als represaliats.

Moltes gràcies Albert per aquesta aportació a que la República Catalana es faci una realitat!

Si vols, pots llegir la notícia de la publicació a El Punt Avui el passat 15 de desembre de 2018.