Èxit de la concentració a la Plaça del Vi

Centenars de persones s’han reunit aquest vespre a la Plaça del Vi convocades per l’ANC per demanar l’acord i la formació de Govern.

Concentracio_dia_7_gironaConcentració_Girona_2IMG_20160107_194008           IMG_20160107_194118

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La coordinadora de l’AT de l’ANC a Girona, Marta de Puig, ha llegit aquest manifest:

 

La grandesa de l’Assemblea Nacional Catalana és aglutinar la diversitat.

La diversitat de pensaments, d’opinions i de sentiments polítics conflueixen en un sol punt: tots som democràcia. És en democràcia que exercim el dret a votar i gairebé dos milions de persones han dipositat la seva confiança en els diputats independentistes perquè ens portin a la independència, perquè iniciïn el camí cap a la República Catalana. Malgrat els mesos de negociacions fins ara no ha estat possible l’acord parlamentari que permeti investir un President, formar govern i aplicar el full de ruta que condueixi cap a la nova constitució catalana i a la declaració d’independència.

Diputats! Teniu un mandat democràtic. Us demanem responsabilitat i sentit de país i sense retrets us diem:

“Volem acord. Volem Govern. Som Sobirans”

Volem GOVERN.

Com diu en Lluís Llach en la cançó que vam cantar en el Concert per a la Llibertat del Camp Nou, estem “Tossudament alçats”, i és tossudament alçats que demanem: Volem GOVERN.

 

COMUNICAT DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L’ANC

L’Assemblea Nacional Catalana continua exigint a tots els diputats independentistes que continuïn negociant per assolir un acord que permeti formar govern abans del 10 de gener i complir el mandat democràtic sorgit el 27S, després de la decisió de la CUP de no donar suport a la investidura del candidat proposat per Junts pel Sí.

L’ANC considera que unes noves eleccions al març no són la voluntat majoritària del poble català, que ja es va expressar democràticament fa tres mesos. L’Assemblea, com a referent de la societat civil i garant del procés ,treballarà per l’acord fins al darrer moment, un acord volgut i demanat per la majoria dels ciutadans del país.

En aquest sentit, l’ANC demana un acord definitiu que permeti la investidura d’un president, la formació d’un govern i l’inici del procés constituent que ens ha de dur a la constitució de la República Catalana.

 

Com deia Manuel Carrasco i Formiguera a principis del segle passat:

“A les vostres mans hi ha el destí del nostre poble; compliu amb el vostre deure. Volem una llibertat absoluta per vies de la democràcia i de la república formant un nou Estat. Un nou Estat que ens doni una independència absoluta”.

 

Volem GOVERN, Exigim GOVERN

VISCA CATALUNYA

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA