Comunicat AT Girona – ANC

Davant dels últims esdeveniments ocorreguts a la ciutat de Girona, el Secretariat de l’Assemblea Territorial de Girona de l’ANC manifesta el seu posicionament mitjançant aquest comunicat públic el text del qual també us reproduïm íntegrament aquí:

 

El 24 de maig de 2015 el poble de Girona va expressar democràticament la seva voluntat a les urnes amb un 62,3% de vots a partits independentistes.

Davant els últims esdeveniments ocorreguts a l’Ajuntament de Girona, demanem a aquestes formacions polítiques acords que permetin recuperar la il·lusió col·lectiva. Us demanem responsabilitat i sentit de país.

L’Assemblea, com a referent de la societat civil i garant del procés, treballarà perquè els desitjos dels ciutadans de Girona no es vegin estroncats per pactes amb partits contraris a la nostra llibertat com a poble. Volem que s’iniciï el camí cap a la independència des de la nostra ciutat.

Tornem a recordar les paraules de Manuel Carrasco i Formiguera (1890-1938): “A les vostres mans hi ha el destí del nostre poble; compliu amb el vostre deure. Volem una llibertat absoluta per vies de la democràcia i de la república formant un nou Estat. Un nou Estat que ens doni una independència absoluta”.

Girona, 26 de febrer de 2016

Secretariat de l’Assemblea Territorial de Girona de l’Assemblea Nacional Catalana.