27 octubre, un any de la proclamació d’independència

Convocatòria, dissabte 27 d’octubre davant la Generalitat de Catalunya a Girona (plaça Pompeu Fabra, 1)
  • De 9 del matí a 2 del migdia: Presentar individualment al registre la petició de publicació al DOGC de la proclamació de la República Catalana (model de document).
  • A les 11 del matí: Acte per reivindicar el mandat de l’1 d’octubre, més d’un any després de la celebració del Referèndum i davant l’absència de voluntat de portar a terme l’aplicació del seu mandat.

Ara fa un any…

El dia 27 d’octubre de 2017 el Parlament de Catalunya va aprovar per majoria absoluta la proposta de resolució que proclama la Constitució de la República catalana, com a Estat independent i sobirà, de dret, democràtic i social. La proposta va ser votada i aprovada per 70 vots a favor, 10 en contra i 2 vots en blanc, i en aquell ple hi va haver l’absència dels 52 diputats de l’oposició constitucionalista espanyola.

El Govern legítim de la Generalitat de Catalunya mai no va arribar a publicar el text de constitució de la República catalana aprovat al Parlament ni al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC), com prescriu l’article 108.3 del Reglament del Parlament, ni al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), com prescriu l’article 2.2 de la Llei 2/2007, de 5 de juny, del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

És per això que aquest dissabte l’Assemblea Nacional Catalana ha presentat una e-petició instant el Parlament de Catalunya i el Govern de la Generalitat de Catalunya a publicar al DOGC la Constitució de la República catalana aprovada en el Ple del Parlament de Catalunya el dia 27 d’octubre de 2017.

Una e-petició és una petició que els ciutadans, en exercici del dret de petició individual o col·lectiva, fan per mitjans electrònics a la Comissió de Peticions del Parlament, l’òrgan competent per tramitar-la.